Januari 2018: Wereldreis per cruiseschip

HOME
ROUTE
LANDEN
MV COLUMBUS
2021 SLOOP
AAN BOORD
WERELD

We waren net een paar dagen terug uit Zuidelijk Afrika, en zaten een beetje te surfen op reizen naar Frans-PolynesiŽ. Daar hadden we het over gehad in Afrika, dat we daar op zich wel nieuwsgierig naar zijn, en dat zijn we eigenlijk al jaren, maar, hoe er te komen? 2 Dagen vliegen en bij wijze van spreken 4 keer overstappen zagen we niet echt zitten, 2 weken in een tropisch strandparadijsje a honderden euroís per nacht ook niet, enzovoorts... We hadden er al eens naar gekeken om bij een volgende AustraliŽ reis vanuit AustraliŽ een korte cruise naar Frans-PolynesiŽ te maken. Maar ook daar zaten toch een aantal haken en ogen aan.

Tijdens het surfen op Frans-PolynesiŽ, zagen we opeens een 2-voor-de-prijs-van-1 aanbieding voor een wereldcruise van 4 maanden, onder andere langs Frans-PolynesiŽ, van de redelijk kleine en jonge Engelse low budget rederij Cruise & Maritime Voyages... Met voor ons tweeŽn, voor de hut-categorie die we op het oog hadden, zelfs nog 1.000 pond aan aan-boord credit (te besteden aan bijvoorbeeld excursies). En de verplichte fooi van 4 pond per persoon per dag, een drankenpakket voor lunch en diner ook nog inbegrepen.

We hadden naar ons gevoel nog nooit een "echte" cruise gedaan. Toch hebben we er al aardig wat vaar-kilometers op zitten, met expeditiecruises naar Antarctica, de Amazone, Spitsbergen, de Galapagos en West-Afrika, een postboot in Noorwegen, een ferry naar IJsland, een zeiltocht in Turkije, riviertochten in Rusland en Duitsland, en bolletje rond met twee verschillende vrachtschepen. En dan nog de ferries van en naar Engeland en een dagtochtje hier en daar, en dit is allemaal alleen nog maar sinds we samen reizen, daarvoor hadden we ook al, ieder afzonderlijk, het een en ander gedaan. Al met al toch al bijna 90.000 km vaar-ervaring dus! En ondanks dat sommige van deze tochten best comfortabel, zelfs luxe, waren voor ons gevoel, voelen we ons toch een beetje leken op het gebied van ďgewoonĒ cruisen. We weten niet of het iets is voor ons, maar de enige manier om daarachter te komen is om het een keer te doen. Toch!?


Maar dus nog nooit een "echte" cruise! Het leek ons ook altijd een wereld die ver van ons bed was, maar ja, we wisten er eigenlijk ook helemaal niets over.

Vertrek was op 6 januari 2018. Het was nu eind september 2017 dat we de aanbieding zagen en we waren nog geen week terug van een 6-weekse reis door Zuidelijk Afrika. Pfffffff dat is toch een beetje te gek! Maar ja, de route deed een aantal dingen aan die we nog op ons lijstje hadden staan, zoals Frans-PolynesiŽ dus, Oost- en Noord-AustraliŽ (Darwin en de Great Barrier Reef), plus plekken waar we anders nooit zouden komen zoals Komodo Eiland, Sri Lanka en nog een paar van die plekken.

Na een dag of twee dubben waren we allebei erg teleurgesteld toen bleek dat de hut-categorie die we op het oog hadden opeens op wachtlijst sprong terwijl we er naar aan het kijken waren. We besloten toen gelijk ervoor te gaan, en schreven ons in voor de wachtlijst. De volgende dag zagen we dat de hut weer vrijkwam, en hebben we geboekt en ik mijn baas ingelicht die het, jammer voor hem maar een geweldig avontuur voor mij vond! Onze belevenissen, ervaringen, enzovoort, vind je op deze website: 122 dagen rond de wereld op de MV Columbus, waaronder dus 4 eilanden in Frans-PolynesiŽ, en de wondere wereld van het cruisen die ons prima bevallen is! Misschien ook mede omdat we een waanzinnige upgrade naar een mini-suite met balkon kregen...


Links vind je onze dagverslagen met foto's en filmpjes van iedere dag, en in het menu bovenaan de pagina wat algemene dingen zoals onze route, het schip en het leven aan boord.

free counters