2019-2020: Eilanden, Kapen en Fjorden Wereldcruise

HOME
ROUTE
LANDEN
MV ASTOR
AAN BOORD
2021 SLOOP
WERELD

Het bleek dat onze wereldreis in corona-tijd met de Astor de allerlaatste (officiŽle) reis is geweest van dit schip. Wij keerde in april 2020 terug naar Duitsland, waarna het schip naar zijn thuishaven in Tilbury, Engeland gevaren is en daar nog enkele maanden gelegen heeft voordat de overkoepelende rederij Cruise & Maritime Voyages (CMV) failliet ging in juli 2020.

De twee nieuwe schepen die nog in commissie waren ("Amy Johnson", toen nog de Pacific Dawn, en "Ida Pfeiffer", toen nog de Pacific Aria) werden door hun oorspronkelijke eigenaar P&O doorverkocht aan anderen, en de bestaande vloot van 6 schepen (Marco Polo, Astor, Astoria, Magellan, Columbus, Vasco da Gama) werd geveild in een ophevingsveiling in oktober 2020.

De Astor werd verkocht als schroot voor amper 1.7 miljoen US dollar, en vertrok gelijk richting de schroothavens van Aliaga in Turkije, waar ze het strand op voer en van november 2020 tot maart 2021 volledig tot schroot verwerkt werd.


Tijdens de corona-pandemie zijn er vele tientallen cruiseschepen tot schroot verwerkt in plaatsen als Turkije en India (Alang). De filmpjes en google maps afbeeldingen zijn behoorlijk indrukwekkend af en toe!

Hieronder vind je wat foto's en filmpjes van hoe de Astor het strand op vaart en tot schroot gezaagd wordt.
free counters