2019-2020: Eilanden, Kapen en Fjorden Wereldcruise

HOME
ROUTE
LANDEN
MV ASTOR
AAN BOORD
2021 SLOOP
WERELD

Het schip de MV Astor is een relatief klein cruiseschip met een passagierscapaciteit van ongeveer 580 passagiers, verdeeld over 289 hutten. Ze was onderdeel van de kleine Cruise & Maritime Voyages (CMV) vloot, maar voer vooral voor de Duitse zusterrederij Transocean. Haar bouwjaar is 1987, ze is in Duitsland gebouwd, en een jaar later is ze verkocht aan de USSR om jarenlang de Sovjet markt te bedienen als luxueus schip in de DDR. Ondanks enkele renovaties vonden wij de "Sovjet Sjiek" stijl nog wel aanwezig - en details zoals de portretten van Russische schrijvers in de Promenade verwezen daar ook nog steeds naar.

Wij vonden het op zich wel fijn dat de Astor zo klein was, maar we vonden de inrichting en afwerking niet echt geweldig; het was een oud schip en je kon merken dat het een oud schip was. Dan is het ongelofelijk om te beseffen dat de Columbus, maar 2 jaar jonger, zo veel jeugdiger overkomt! Op een oud filmpje van de eerste jaren van de Astor was zelfs duidelijk te zien dat in al zijn jaren het interieur nauwelijks veranderd is! (We hopen, maar vragen ons af, of de keiharde matrassen wel in die tussentijd vervangen zijn...)

Al met al geen schip waar we echt een binding mee hebben.


Onze hut

Hieronder vind je een indruk van onze (KLEINE!) hut. Zo klein, dat we er een licht trauma aan overgehouden hebben en toen we de Donauboekte bijna tegelijkertijd zeiden dat we er de extra paar honderd euro voor over hadden om in de suite te kunnen zitten!
Indeling
Technische details

En hieronder staan nog wat technische details van de Astor:

IMO: 8506373
MMSI: -
Roepnaam: C6JR3
Vlag: Bahamas [BS]
AIS Type: Passenger Ship

Gross Tonnage: 20704
Waterverplaatsing: 3499 t
Length Overall x Breadth Extreme: 176.25 x 22.6 m
Bouwjaar: 1987
Status: Decommissioned or Lost (sinds november 2020)

[info afkomstig van: www.marinetraffic.com]

free counters