2019-2020: Eilanden, Kapen en Fjorden Wereldcruise

HOME
ROUTE
LANDEN
MV ASTOR
AAN BOORD
2021 SLOOP
WERELD

Een van de redenen dat we zo kort na de wereldcruise op de Columbus een nieuwe wereldcruise op de Astor geboekt hebben was vanwege de bijzondere route: de geplande route van de Astor zou ons rond de twee Kapen (Kaap de Goede Hoop en Kaap Hoorn) brengen, en eigenlijk vooral focussen op het Zuidelijk Halfrond. Plus er zitten een hoop unieke en afgelegen eilanden op de route, zoals Paaseiland, Pitcairn, de Cook Eilanden, en St. Helena.

Dit was de oorspronkelijk geplande route van de Astor:

In de praktijk hebben we echter een iets aangepaste route gevaren, omdat we na Reunion nergens meer aan wal mochten in verband met het corona-virus dat ons inmiddels ingehaald had. Dus uiteindelijk hebben we onderstaande route gevaren:

De grijze lijnen zijn meridianen: van boven naar beneden de Arctische Poolcirkel, de Kreeftskeerkring, de Evenaar, de Steenbokskeerkring, en de Antarctische Poolcirkel, en van links naar rechts de Nulmeridiaan en de datumgrens. De rode vlaggetjes zijn alle eilanden die we hadden moeten bezoeken volgens planning, totaal 16. In werkelijkheid zijn we maar bij 9 daadwerkelijk aan land geweest, helaas! Ieder licht- of donkerblauw streepje is een dag.

We hebben uiteindelijk een reis gemaakt van 119 dagen (gepland was 122), en daarbij 64.545 km gevaren. Bovendien hebben we totaal ongeveer 10 km per tender gevaren van en naar het schip, ongeveer 20 km gevaren tijdens excursies, en 1.986 km gereden tijdens excursies en terwijl we aan land waren.

free counters