Waar gaan we binnenkort naar toe:

even niets geboekt...Welke laatste 5 reizen zijn onlangs online gebracht:

2018 Wereldcruise
2018 Zuid-Afrika en Zambia
2019 Kazachstan
2017 NamibiŽ, Zambia en Malawi
2018 Weekje Noord-Spanje

... en welke reizen zitten nog in de pen:

2019 Wereldcruise


Onze afgelopen 5 reizen:

december 2019
Op december 2019 vertrokken we voor een nieuwe wereldcruise van 4 maanden, dit keer met de Duitse zusterrederij van de Engelse rederij waarmee we in 2018 de wereld rondgevaren zijn, en nu aan boord het veel kleinere MS Astor. Dit schip voer een bijzondere route - namelijk bijna volledig in het Zuidelijk Halfrond! We hebben nog nooit zulk slecht weer gehad als op deze reis, met in de eerste twee maanden continu stormen, hoge golven en slecht weer, verder regelmatig regen, wind en hoge golven, en eigenlijk pas de laatste drie weken van de reis voor het eerst een aantal weken achter elkaar onafgebroken mooi rustig weer. Maar het gaf de hele reis toch een bijzondere sfeer en we hebben er desondanks van genoten. Ondanks dat de corona-crisis ons achtervolgde, haalde hij ons pas na 3 maanden in, waarna de reis officieel ten einde kwam; maar omdat we toen voor de kust van Mozambique lagen, hebben we er alsnog ruim 3 weken over gedaan om thuis te komen, dus al met al is onze reis maar 3 dagen korter geweest dan gepland. Het was al met al ook weer een mooie reis met als absolute hoogtepunten de Chilense Fjorden en Paaseiland - en de zware storm een week na vertrek in december was ook wel spectaculair!

april 2019
We hebben een georganiseerde rondreis door Kazachstangemaakt! We hebben per busje, 4WD auto's, trein en binnenlandse vlucht het indrukwekkende landschap en de natuurgebieden van Kazachstan verkend, maar ook moderne miljoenensteden bezocht, van alles dus! We waren onder de indruk van de eindeloze steppes, de hoge besneeuwde bergpieken en de mooie groene valleien vol schapen, koeien, geiten, paarden en kamelen. We waren weliswaar iets minder onder de indruk van de Kazachse keuken (gekookt paardenvlees en schapenvlees gaat je na een tijdje tegenstaan), maar hebben al met al een hele mooie en volle reis gehad en een goede indruk van het immense land gekregen!

november 2018
We zijn naar Zuid-Afrika gegaan waar we de Drakensberg bergketen bezocht hebben met z'n tweetjes, en daarna naar Zambia gereden zijn om mee te doen aan een georganiseerde 4WD kampeertocht in Zambia in de twee nationale parken Liuwa Plains en Kafue. We hebben in Liuwa Plains de tweede grootste wildebeest-migratie gezien, honderden dieren tegelijk, en prachtige groepen kroonkraanvogels van bijna 200 vogels. In Kafue hebben we een hele mooie boottocht gemaakt op de rivier en genoten van het prachtige bos (we hebben iets minder genoten van de tsetsevliegen overal...).

juli 2018 :
We waren nog maar een weekje thuis van onze last-minute naar Spanje, of we zijn even naar Engelandgegaan om familie te bezoeken en onderweg nog wat dingetjes zelf te bezoeken. We hadden nog Engelse ponden over van de wereldcruise, dus we hoefde alleen maar een ferry te boeken, en we hebben een halve week bij familie doorgebracht en een halve week zelf rondgereden en een mengeling van oorlogsgedenktekens, natuur en geschiedenis zoals oude kastelen of een neolithische vuursteenmijn bezocht. Al met al erg leuk en gevariŽerd!

juni 2018 :
We hadden zin om nog even weg te gaan, maar de MongoliŽ rondreis die we (op aanvraag) geboekt hadden hebben we uiteindelijk moeten annuleren toen bleek dat we geen goede vlucht konden vinden om aan te sluiten bij de rest van de groep. En andere dingen waar we ons oog op lieten vallen waren allemaal te ver weg en we waren gek genoeg nog moe van de wereldcruise. Tot Hans het goede idee had om een weekje naar Noord Spanjete gaan! De huurauto en vlucht waren zo geboekt voor de week erop, en in een week tijd heb ik een route in elkaar gedraaid die grote steden en snelwegen vermeed en concentreerde op de mooiste natuurgebieden van het noorden van Spanje. Het is uiteindelijk een bijzonder mooi weekje geworden!
... En wat is ons verdere wensenlijstje:

Tja, eigenlijk alles dus...! Maar hieronder vind je een kleine willekeurige greep uit de wensenlijst:

Harbin-festival in China
Antarctica (opnieuw, de zuidpoolcirkel en later in het seizoen)
Madagascar
Canada
Namib Woestijn
Noord Afrika (de slagvelden van de tweede wereldoorlog)
LibiŽ
Pakistan
British Columbia
Noord Soedan
Kenya/Tanzania
Kamchatka
Het hoge noorden van Canada
De Verenigde Staten
AustraliŽ (de Outback en the Northern Territory)
Centraal Afrika (Uganda, de gorilla's, de natuur)
De Witte Woestijn, Egypte
PatagoniŽ/ArgentiniŽ
Chili/Peru
Een uitgebreide Zijderoute, van Turkije tot China bijvoorbeeld
Overige ex-Sovjet landen
Koudste bewoond gebied ter wereld, Yakutia, in Rusland
Lena Rivier in Rusland
Northwest Passage
Groenland kustlijn
Groenland Thule
GeorgiŽ
BAM lijn / Transsib in winter
FaroŽ Eilanden
Japan Okinawa en noorden
Hawaii vulkanen en Pearl Harbour
Rwanda / Uganda (gorilla's en chimpansees)

De noordpool per ijsbreker (als we de loterij winnen!)free counters